Aanmelden & wachttijden

Aanmelden online psycholoog

Je kunt je aanmelden voor een online psycholoog als je 18 jaar of ouder bent via ons aanmeldformulier. Geef daarbij aan in welke vorm van behandeling je geïnteresseerd bent (beeldbellen, chatten of online zelfhulpmodules). Na ontvangst van het aanmeldformulier krijg je zo spoedig mogelijk bericht met een datumvoorstel voor een intakegesprek en meer informatie over de procedure. Controleer ook je postvak ongewenste post. Soms komt de uitnodiging hierin terecht.

Een intakegesprek valt altijd onder vergoede zorg. Wel wordt bij psychologische zorg eerst het eigen risico van je zorgverzekering aangesproken. Hierdoor kunnen er toch kosten verbonden zijn aan het intakegesprek en de behandeling. Kijk voor meer informatie bij Tarieven en Vergoedingen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig nog vóór het eerste intakegesprek. Je kunt je hier wel alvast aanmelden.

Met het versturen van het aanmeldformulier geef je opdracht voor het plannen van een intakegesprek. Heb je vragen of wil je eerst even overleggen of kennismaken, neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Alle door jou verstrekte gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd.

Wachttijden

Update: April 2024
Huidige wachttijd tot intake: 2 weken
Huidige wachttijd tot behandeling: Geen wachttijd

Wil je je aanmelden voor een online psycholoog, maar vind je de wachttijd te lang, dan kun je contact opnemen met de zorgaanbieder of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen, Nederlandse Zorg Autoriteit, 2016).

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.