Meer vraag naar online psycholoog

Er is steeds meer vraag naar online psychologische behandelingen die thuis via het internet gevold kunnen worden. Mogelijk heeft dat te maken met de huidige (Corona) situatie waar steeds meer mensen psychische problemen hebben? Het heeft in onze optiek zeker ook te maken met het feit dat we steeds laagdrempeliger een beroep doen op de geestelijke gezondheidszorg. Door de vele voordelen van online therapie kiezen steeds meer mensen op tijd voor de hulp van een online psycholoog.

We gaan eerder naar een online psycholoog

Vroeger moest je eerst via de huisarts een doorverwijzing krijgen naar een psycholoog. Je moet dan eerst aan de huisarts aangeven dat het niet goed met je gaat en dat doorverwezen wilt worden naar een psycholoog. Voor veel mensen was dat een drempel die ze moesten overwinnen om professionele psychologische hulp te krijgen. Met het aanbieden van online therapie, zoals we bij de Online Therapeut doen, is dit probleem voor een groot deel verholpen. De laagdrempeligheid van online therapie zorgt ervoor dat mensen zich sneller melden met psychologische klachten. Dat heeft geleid tot een toename van de vraag naar psychologische hulp. Over het algemeen zijn de wachttijden bij de Online Therapeut veel lager dan bij de reguliere GGZ, waardoor je eerder met de therapie kunt starten en er sneller en betere resultaten worden geboekt.

Online therapie betekent betere bereikbaar

Het maakt niet uit waar je woont en of je wel of geen vervoer hebt of aan huis gebonden bent. De online therapeut is online altijd en overal bereikbaar. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Dat bespaart tijd en kosten omdat je niet hoeft te reizen. Kies je voor een online psycholoog dan heb je meestal contact via beeldbellen, zodat er toch voldoende persoonlijk contact is.

Online psycholoog is flexibel

Als online psychologen zijn we flexiberen als het gaat om het inplannen van de behandeling. We zitten niet vast aan de specifieke openingstijden van ggz-praktijk. Die flexibiliteit biedt veel voordelen, bijvoorbeeld als je weinig tijd of een steeds wisselend schema hebt. Zo kun je toch met regelmaat contact hebben met een online psycholoog.

Online psycholoog werkt onafhankelijk van de locatie

Online therapie is ook ideaal voor mensen die in het buitenland wonen omdat de therapie via internet verloopt en volledig locatie onafhankelijk is. Dat biedt voordelen als je in verschillende tijdzones zit en daarnaast kun je gewoon bij een Nederlandssprekende psycholoog terecht. Ook als je veel reist voor je werk hoef je de therapie niet telkens te onderbreken als je kiest voor een online psycholoog.

Online therapie in een vertrouwde omgeving

Online therapie betekent dat vanuit je eigen huis therapie kunt volgen. Thuis voel je je waarschijnlijk het meest op je gemak en durf je waarschijnlijk opener te zijn over jouw situatie en komen we sneller tot de kern van een probleem. De online therapie is dan ook sneller effectief. Ook ben je na een sessie direct weer in een vertrouwde omgeving om de therapie even laten bezinken.

Online therapie is anoniem

Je wilt in de wachtkamer liever geen bekenden tegenkomen. Als je therapie volgt bij een online psycholoog dan loop je dat risico niet.

Net zo professioneel

Bij de Online Therapeut werken professioneel geschoolde GZ-psychologen. Elke psycholoog heeft eigen specialiteiten, waardoor je snel bij de juiste hulpverlener terechtkomt. Bijvoorbeeld bij psychische klachten zoals:

 • Angst, Paniek, fobieën en dwang
 • Somberheid, rouw en depressie
 • Stress, overspannenheid en burn-out
 • Stress na ingrijpende levensgebeurtenissen en trauma (PTSS)
 • Onverklaarde lichamelijke klachten
 • Studie- en werk gerelateerde problemen
 • Levensfaseproblematiek
 • Stemmings- en gedragsproblemen bij dementie
 • ADHD en ADD
 • Eetbuistoornis

Online psycholoog is net zo effectief

Er is al veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van online therapie waaruit blijkt dat online psychologische hulp net zo effectief is als via de reguliere GGZ. De Online Therapeut biedt de volgende online therapiën:

 • Cognitieve gedragstherapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • EMDR therapie
 • Interpersoonlijke therapie
 • Mediatieve therapie bij dementie

Online psycholoog: geen wachtlijsten

In de reguliere ggz bestaan nog altijd lange wachtlijsten. Het kan weken tot maanden duren voordat je eindelijk bij een psycholoog terecht kan. In die periode kunnen psychische problemen flink verergeren. Bij De Online Therapeut kun je direct met online therapie beginnen.

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.