Ervaring met online EMDR therapie

Hieronder staat de ervaring van een van de cliënten die we met online EMDR therapie behandeld hebben.

“Ik heb online EMDR therapie gehad vanwege een overval die ik op mijn werk heb meegemaakt, bijna een jaar geleden. Sinds de overval was ik te bang om weer naar mijn werk te gaan. Uiteindelijk toch maar naar de huisarts gegaan omdat ik thuis ook veel stress had sinds het gebeurd was en ook ruzies kreeg met mijn vrouw daardoor. De huisarts had het over EMDR, ik wist niet wat dat was. Na opzoeken en uitleg bij De Online Therapeut terecht gekomen, want dit kan dus ook online. Ik was zenuwachtig, maar kreeg duidelijke uitleg over wat mij te wachten stond.

Toen was het zover. . .

Toen was het zover en moest ik naar een lichtje kijken die op mijn scherm heen en weer ging, best snel. Ik moest dan een beeld van de overval in mijn hoofd nemen waar ik stress bij voelde. Daarna steeds met mijn ogen het lichtje volgen van links naar rechts. Tussendoor moest ik steeds zeggen wat er in mij om ging en dan weer verder kijken naar het lichtje. Vind het heel bizar hoe het werkt, maar de angst werd na een tijdje naar het lichtje kijken echt minder.

Helemaal geen spanning meer

Ik moest steeds het beeld weer voor mij nemen en dan vroeg ze hoeveel spanning ik nog voelde. Ik begon met 9 en dat werd aan het einde echt een 0, helemaal geen spanning meer. Een week later hebben we nog een keer EMDR gedaan, maar eigenlijk voelde ik toen al bijna geen stress meer. Het is nu drie weken later en ik ben langzaam aan het opbouwen op het werk. Tot nu toe gaat het goed. Ik wou dat ik de online EMDR eerder had gedaan want ik voel me echt veel rustiger.”

Meer weten over Online EMDR?