Online therapie vanuit uw huis

Door de huidige omstandigheden rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen zitten we meer thuis dan ooit. Het gemis van sociaal contact en de beperkte mogelijkheid om er spontaan op uit te gaan leidt bij veel mensen tot psychologische problemen. Hierbij kun je denken aan een depressie, burn-out of angstklachten. Wellicht ervaar je zelf soortgelijke klachten en heb je wel eens gehoord van online therapie. Lees hier meer over wat online therapie inhoudt en wat je ervoor nodig hebt.

Waarom kiezen voor online therapie?

Als je kiest voor online therapie heb je geen zorgen over of je afspraak kan doorgaan als je met verkoudheidsklachten thuis moet blijven. Je doet immers je therapie online vanuit huis. Steeds meer GZ-instellingen zijn de afgelopen 1,5 jaar gebruik gaan maken van online therapie. De Online Therapeut is al veel langer volledig gericht op online therapie. We bieden enkel online behandelingen aan en onze psychologen zijn dus ook gespecialiseerd hierin. Daardoor heeft de online therapie dezelfde kwaliteit als bij een reguliere psycholoog.

Wat heb ik nodig om online therapie te volgen?

Om thuis online therapie te volgen heb je enkele dingen nodig, namelijk een stabiele internet verbinding, een laptop of tablet met een camera en een veilige en vertrouwde plek waar je kunt zitten tijdens de behandelingen. Dat is het enige wat je nodig hebt. Het advies van de overheid is nog steeds om weer regelmatig vanuit huis te werken. Op de dagen dat je thuis zit is het extra makkelijk om een afspraak in te plannen bij een online psycholoog. Het kost jouw op deze manier veel minder tijd.

Is online therapie wel effectief?

Mogelijk vraag je je af of online therapie net zo goed werkt als behandelingen bij een reguliere praktijk. De online therapieën die wij aanbieden zijn allemaal wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden. Daarnaast is de technologie enorm vooruit gegaan, waardoor het online platform kwalitatief veel beter is geworden.

Heb je het idee dat online therapie iets voor jou is? Neem contact met ons op via het contactformulier en maak een afspraak.