Wat is online therapie?

Online therapie maakt het mogelijk om gesprekken te voeren met een erkend psycholoog vanuit een voor jou prettige en vertrouwde omgeving. Op deze manier krijg jij nog steeds de hulp die jij nodig hebt, maar hoef je niet naar een minder vertrouwde locatie. Het kan ook zo zijn dat je minder mobiel bent en dan is online therapie ook een goed alternatief. Online therapie is ideaal wanneer je [fysiek of mentaal niet in staat bent om een psycholoog persoonlijk te bezoeken. Een psychologische behandeling via videobellen is net zo effectief als een persoonlijke behandeling op locatie. Je bespreekt samen wat voor jou prettig werkt. Met de expertise van deonlinetherapeut.nl en onze ruime ervaring in online therapie krijg je al snel hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand. Wil je dit ervaren of persoonlijk advies over of online therapie bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Wat is online therapie via beeldbellen?

Online therapie via beeldbellen is op veel vlakken vergelijkbaar met therapie op locatie. Maar wat is beeldbellen? Bij beeldbellen heb je contact op afstand terwijl je elkaar ziet. De platformen die voor de online therapie worden gebruikt voldoen aan alle wettelijke normen. Jouw persoonsgegevens worden uiteraard beschermd volgens de geldende privacy wetgeving. Zo kunnen wij jou garanderen dat het veilig is om online therapie te volgen. Onze online psychologen zijn BIG geregistreerd en erkend GZ psycholoog. Dit wil zeggen dat je behandelaar minstens even bekwaam is als behandelaars die reguliere therapie geven. Onze psychologische zorg voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen. Onze online behandelaren hebben eveneens ervaring met het geven van therapie op locatie].

Bij welke klachten is online therapie geschikt?

Online therapie kan bij veel verschillende psychische klachten helpen. Denk bijvoorbeeld aan: • Angst, Paniek, fobieën en dwang • Somberheid, rouw en depressie • Stress, overspannenheid en burn-out • Stress na ingrijpende levensgebeurtenissen en trauma (PTSS) • Onverklaarde lichamelijke klachten • Studie- en werkgerelateerde problemen • Levensfaseproblematiek • Stemmings- en gedragsproblemen bij dementie • ADHD en ADD • Eetbuistoornis Ook bij online therapie zal de online psycholoog inschatten welke behandeling past bij jouw klachten, behoeften en situatie. Samen bepalen we hoe we jouw hulpvraag gaan invullen en hoe de online therapie verder wordt ingericht. Zo gaat het ook met een behandeling op locatie. Het merendeel van de soorten behandelingen en klachten zijn erg geschikt voor online therapie. Behandeling via beeldbellen is even effectief als een behandeling op locatie en wordt voor het grootste gedeelte op dezelfde manier ingevuld.

Wat is de vergoeding van een online psycholoog?

Het grootste deel van online therapie is gedekt vanuit de basisverzekering. Wel zijn hier een paar voorwaarden aan gebonden zoals: De online psycholoog is BIG-geregistreerd. De Online Therapeut heeft met veel reguliere Nederlandse zorgverzekeraars een contract afgesloten. Geldt dit voor jouw zorgverzekeraar dan wordt de behandeling van de online psycholoog volledig vergoed (m.u.v. het eigen risico van de zorgverzekering). De verleende zorg komt in aanmerking voor vergoeding. De aangeboden behandelingen van de online psycholoog zijn wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden. De therapie moet in de GGZ-richtlijnen beschreven staan als geschikt voor de betreffende psychische klacht. Tijdens de online therapie moet er sprake zijn van direct contact tussen de cliënt en de online psycholoog. Hiermee wordt bedoeld videobellen, e-mailen, bellen en chatten. Een therapievorm die volledig zonder contact met een psycholoog wordt uitgevoerd, zoals sommige online zelfhulpmodules worden niet vergoed, behalve als het deel uitmaakt van een behandeling waarbij wel online gesprekken met een psycholoog plaatsvinden. De diagnose valt onder vergoede zorg. Dit geldt zowel in de klassieke spreekkamer als bij online therapie. De zorgverzekering vergoed de meeste problemen, echter een aantal klachten, zoals specieke fobieën worden niet vergoed door de zorgverzekering. Klik hier voor een volledig overzicht van de vergoedingen en tarieven.

In contact komen of advies vragen

Heb je psychologische hulp nodig en wil je weten of online therapie die kan bieden. Blijf dan niet met jouw klachten rondlopen en maak een afspraak voor online therapie. Bij ons kun je vertrouwen op: • Persoonlijk advies • Geen wachtlijst • Direct een afspraak • Vergoeding door de zorgverzekering bij verreweg de meeste klachten