Hoe werkt online therapie?

Met online therapie, bijvoorbeeld via beeldbellen, helpt een erkend psycholoog je vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving, dus vanuit huis of een andere vertrouwde omgeving. Zo ontvang jij nog steeds de hulp die jij nodig hebt, maar hoef je niet naar een minder vertrouwde locatie. Voor mensen die minder mobiel zijn is online therapie een goede oplossing. de voorkeur hebt om laagdrempelig een psychologische behandeling te starten. Een psychologische behandeling via videobellen is net zo effectief als een persoonlijke behandeling op locatie. Je bespreekt samen wat voor jou prettig werkt. Met de expertise van deonlinetherapeut.nl en onze ruime ervaring in online therapie krijg je al snel hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand. Wil je dit ervaren of persoonlijk advies over of online therapie bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Wat is online therapie via beeldbellen?

Online therapie via beeldbellen komt sterk overeen met therapie op locatie. Maar wat is beeldbellen? Beeldbellen is bellen terwijl je elkaar ziet. Er wordt hiervoor een veilig platform gebruikt, vergelijkbaar met Skype of Zoom, die voldoet aan de richtlijnen van de privacywet: de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De afgelopen jaren hebben veel mensen (noodgedwongen) ervaring opgedaan met beeldbellen. Onze online psychologen zijn BIG geregistreerd en erkend GZ psycholoog. Dit houdt in dat je behandelaar dus minstens even bekwaam is als behandelaars die therapie geven op locatie. Onze psychologische zorg voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen. Onze online behandelaren hebben eveneens ervaring met het geven van therapie op locatie].

Wanneer is therapie via videobellen geschikt?

Online therapie kan bij veel verschillende psychische klachten helpen. Denk bijvoorbeeld aan: • Angst, Paniek, fobieën en dwang • Somberheid, rouw en depressie • Stress, overspannenheid en burn-out • Stress na ingrijpende levensgebeurtenissen en trauma (PTSS) • Onverklaarde lichamelijke klachten • Studie- en werkgerelateerde problemen • Levensfaseproblematiek • Stemmings- en gedragsproblemen bij dementie • ADHD en ADD • Eetbuistoornis Net als bij een conventionele persoonlijke behandeling op locatie zal de online behandelaar inschatten welke behandelvorm past bij jouw klachten, behoeften en situatie. Met elkaar bepalen we hoe we jouw hulpvraag gaan invullen en hoe de online therapie verder wordt ingericht. Zo gaat het ook met een behandeling op locatie. Het merendeel van de behandelingen en klachten zijn passend voor online therapie. Online therapie via beeldbellen is net zo effectief als een behandeling op locatie en wordt voor het grootste gedeelte op dezelfde manier ingevuld.

Wat zijn de tarieven van een online psycholoog?

Het grootste deel van online therapie is gedekt vanuit de basisverzekering. Wel zijn hier een aantal voorwaarden aan gebonden zoals: De online psycholoog is BIG-geregistreerd. De Online Therapeut heeft met veel bekende Nederlandse zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Betreft dit jouw zorgverzekeraar dan wordt de behandeling van de online psycholoog geheel vergoed (m.u.v. het eigen risico van de zorgverzekering). De verleende zorg komt in aanmerking voor vergoeding. De online therapie die wordt aangeboden moet wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden zijn. De behandeling moet in de GGZ-richtlijnen staan als geschikt voor de betreffende psychische klacht. Tijdens de online therapie moet er sprake zijn van direct contact tussen de cliënt en de online psycholoog. Hiermee wordt bedoeld beeldbellen, e-mailen, bellen en chatten. Een behandeling die geheel zonder contact met een psycholoog wordt uitgevoerd, zoals sommige online zelfhulpmodules worden niet vergoed, tenzij het onderdeel is van een behandeling waarbij wel online gesprekken met een behandelaar plaatsvinden. De diagnose valt onder vergoede zorg. Dit geldt zowel in de klassieke spreekkamer als bij online therapie. De zorgverzekering vergoed de meeste problemen, alleen enkele klachten, zoals relatieproblemen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Klik hier voor een volledig overzicht van de vergoedingen en tarieven.

Vragen over online therapie?

Heb je psychologische hulp nodig en wil je weten of online therapie die kan bieden. Blijf dan niet met jouw klachten rondlopen en maak een afspraak voor online therapie. Bij ons kun je vertrouwen op: • Persoonlijk advies • Geen wachtlijst • Direct een afspraak • Vergoeding door de zorgverzekering bij verreweg de meeste klachten