Hoe werkt online therapie?

Online therapie maakt het mogelijk om gesprekken te voeren met een erkend psycholoog vanuit een voor jou prettige en vertrouwde omgeving. Op deze manier krijg jij nog steeds de hulp die jij graag wilt, maar kies jij de locatie. Voor mensen die minder mobiel zijn is online therapie een goede oplossing. Online therapie is ideaal wanneer je [fysiek of mentaal niet in staat bent om een psycholoog persoonlijk te bezoeken. Een psychologische behandeling via videobellen is net zo effectief als een persoonlijke behandeling op locatie. Je bespreekt samen wat voor jou prettig werkt. Met de expertise van deonlinetherapeut.nl en onze ruime ervaring in online therapie krijg je al snel hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand. Wil je online therapie zelf ervaren of persoonlijk advies of het bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Wat is online therapie via beeldbellen?

Online therapie via beeldbellen lijkt erg veel op therapie op locatie. Maar wat is beeldbellen? Beeldbellen is bellen terwijl je elkaar ziet. De platformen die voor de online therapie worden gebruikt voldoen aan alle wettelijke normen. Jouw persoonsgegevens worden uiteraard beschermd volgens de geldende privacy wetgeving. Zo kunnen wij jou garanderen dat het veilig is om online therapie te volgen. De online therapie wordt gedaan door een BIG geregistreerd psycholoog en is daarmee erkend GZ psycholoog. Je behandelaar is dus minstens even bekwaam als behandelaars die therapie geven op locatie. Onze psychologische zorg voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen. Daarnaast hebben onze online psychologen ook ervaring met het geven van therapie op locatie].

Bij welke klachten is online therapie geschikt?

Online therapie kan bij veel verschillende psychische klachten helpen. Denk bijvoorbeeld aan: • Angst, Paniek, fobieën en dwang • Somberheid, rouw en depressie • Stress, overspannenheid en burn-out • Stress na ingrijpende levensgebeurtenissen en trauma (PTSS) • Onverklaarde lichamelijke klachten • Studie- en werkgerelateerde problemen • Levensfaseproblematiek • Stemmings- en gedragsproblemen bij dementie • ADHD en ADD • Eetbuistoornis Ook bij online therapie zal de online psycholoog inschatten welke behandeling geschikt is voor jouw klachten, behoeften en situatie. Met elkaar bepalen we hoe we jouw hulpvraag gaan invullen en hoe de online therapie verder wordt ingericht. Dit is vergelijkbaar met een behandeling op locatie. Verreweg de meeste van de behandelingen en klachten zijn passend voor online therapie. Online therapie via beeldbellen is even effectief als een behandeling op locatie en lijkt op de meeste gebieden op elkaar.

Wat zijn de tarieven van een online psycholoog?

De meeste online therapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel zijn hier een paar voorwaarden aan gebonden zoals: De online therapie wordt gegeven door een BIG-geregistreerd psycholoog. De Online Therapeut heeft met de meeste bekende Nederlandse zorgverzekeraars een contract afgesloten. Geldt dit voor jouw zorgverzekeraar dan wordt de online therapie geheel vergoed (m.u.v. het eigen risico van de zorgverzekering). De verleende zorg komt in aanmerking voor vergoeding. De online therapie die wordt aangeboden moet wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden zijn. De therapie moet in de GGZ-richtlijnen beschreven staan als gebruikelijk voor de betreffende mentale klacht. De online psycholoog moet tijdens de therapie direct contact hebben met de cliënt. Hieronder wordt verstaan beeldbellen, e-mailen, bellen en chatten. Een therapievorm die geheel zonder contact met een psycholoog wordt gedaan, zoals bepaalde online zelfhulpmodules worden niet vergoed, tenzij het deel uitmaakt van een behandeling waarbij wel online gesprekken met een therapeut plaatsvinden. De diagnose valt onder vergoede zorg. Dit geldt zowel in de klassieke behandelkamer als bij een online psycholoog. De zorgverzekering vergoed de meeste klachten, alleen een aantal klachten, zoals identiteitsproblemen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Klik hier voor een volledig overzicht van de vergoedingen en tarieven.

In contact komen of advies vragen

Heb je psychologische hulp nodig en wil je weten of online therapie die kan bieden. Blijf dan niet met jouw klachten rondlopen en neem met de online therapeut contact op voor advies of maak direct een afspraak. Bij ons kun je vertrouwen op: • Persoonlijk advies • Geen wachtlijst • Direct een afspraak • Vergoeding door de zorgverzekering bij verreweg de meeste klachten