Wat is online therapie?

Online therapie maakt het mogelijk om gesprekken te voeren met een erkend psycholoog vanuit een voor jou prettige en vertrouwde omgeving. Op deze manier krijg jij nog steeds de hulp die jij graag wilt, maar hoef je niet naar een minder vertrouwde locatie. Voor mensen die minder mobiel zijn is online therapie een goede oplossing. de voorkeur hebt om laagdrempelig een psychologische behandeling te starten. Een psychologische behandeling via videobellen is net zo effectief als een persoonlijke behandeling op locatie. Je bespreekt samen wat voor jou prettig werkt. Met de expertise van deonlinetherapeut.nl en onze ruime ervaring in online therapie krijg je al snel hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand. Wil je online therapie zelf ervaren of persoonlijk advies of het bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Wat is online therapie via beeldbellen?

Online therapie via beeldbellen lijkt erg veel op therapie op locatie. Maar wat houdt beeldbellen precies in? Bij beeldbellen heb je contact op afstand terwijl je elkaar ziet. De platformen die voor de online therapie worden gebruikt voldoen aan alle wettelijke normen. Jouw persoonsgegevens worden uiteraard beschermd volgens de geldende privacy wetgeving. Zo kunnen wij jou garanderen dat het veilig is om online therapie te volgen. De online therapie wordt gedaan door een BIG geregistreerd psycholoog en is daarmee erkend GZ psycholoog. Dit wil zeggen dat je behandelaar minstens even bekwaam is als behandelaars die therapie geven op locatie. Onze psychologische zorg voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen. Daarnaast hebben onze online psychologen ook ervaring met het geven van therapie op locatie].

Wanneer is therapie via videobellen geschikt?

Online therapie kan bij veel verschillende psychische klachten helpen. Denk bijvoorbeeld aan: • Angst, Paniek, fobieën en dwang • Somberheid, rouw en depressie • Stress, overspannenheid en burn-out • Stress na ingrijpende levensgebeurtenissen en trauma (PTSS) • Onverklaarde lichamelijke klachten • Studie- en werkgerelateerde problemen • Levensfaseproblematiek • Stemmings- en gedragsproblemen bij dementie • ADHD en ADD • Eetbuistoornis Net als bij een conventionele persoonlijke behandeling op locatie zal de online psycholoog inschatten welke behandelvorm geschikt is voor jouw klachten, behoeften en situatie. In overleg bepalen we hoe we jouw hulpvraag gaan invullen en hoe de online behandeling verder wordt ingericht. Dit is vergelijkbaar met een behandeling op locatie. Veel van de behandelingen en klachten zijn passend voor online therapie. Online therapie via beeldbellen is net zo effectief als een behandeling op locatie en wordt voor het grootste gedeelte op dezelfde manier ingevuld.

Wat is de vergoeding van online therapie?

Het merendeel van de online therapie is gedekt vanuit de basisverzekering. Wel zijn hier een aantal voorwaarden aan gebonden zoals: De online therapie wordt gegeven door een BIG-geregistreerd psycholoog. De Online Therapeut heeft met de meeste reguliere Nederlandse zorgverzekeraars een contract afgesloten. Betreft dit jouw zorgverzekeraar dan wordt de online therapie volledig vergoed (m.u.v. het eigen risico van de zorgverzekering). De verleende zorg komt in aanmerking voor vergoeding. De online therapie die wordt aangeboden moet wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden zijn. De behandeling moet in de GGZ-richtlijnen beschreven staan als geschikt voor de betreffende mentale klacht. Tijdens de online therapie moet er sprake zijn van direct contact tussen de cliënt en de online psycholoog. Hieronder wordt verstaan videobellen, e-mailen, bellen en chatten. Een therapievorm die geheel zonder contact met een psycholoog wordt uitgevoerd, zoals bepaalde online zelfhulpmodules worden niet vergoed, behalve als het onderdeel is van een behandeling waarbij wel online gesprekken met een psycholoog plaatsvinden. De diagnose valt onder vergoede zorg. Dit geldt zowel in de klassieke behandelkamer als bij een online psycholoog. De zorgverzekering vergoed de meeste problemen, echter enkele klachten, zoals specieke fobieën worden niet vergoed door de zorgverzekering. Klik hier voor een volledig overzicht van de vergoedingen en tarieven.

Vragen over online therapie?

Heb je psychologische hulp nodig en wil je weten of online therapie die kan bieden. Blijf dan niet met jouw klachten rondlopen en neem met de online therapeut contact op voor advies of maak direct een afspraak. Bij ons kun je vertrouwen op: • Persoonlijk advies • Geen wachtlijst • Direct een afspraak • Vergoeding door de zorgverzekering bij verreweg de meeste klachten