Hoe werkt online therapie?

Met online therapie, bijvoorbeeld via beeldbellen, helpt een erkend psycholoog je vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving, dus vanuit huis of een andere vertrouwde omgeving. Zo ontvang jij nog steeds de ondersteuning die jij nodig hebt, maar kies jij de locatie. Voor mensen die slecht ter been zijn is online therapie ook geschikt. de voorkeur hebt om laagdrempelig een psychologische behandeling te starten. Een psychologische behandeling via videobellen is net zo effectief als een persoonlijke behandeling op locatie. Je bespreekt samen wat voor jou prettig werkt. Met de expertise van deonlinetherapeut.nl en onze ruime ervaring in online therapie krijg je al snel hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand. Wil je online therapie zelf ervaren of persoonlijk advies of het bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Wat is online therapie via beeldbellen?

Online therapie via beeldbellen lijkt erg veel op therapie op locatie. Maar wat is beeldbellen? Bij beeldbellen heb je contact op afstand terwijl je elkaar ziet. De platformen die voor de online therapie worden gebruikt voldoen aan alle wettelijke normen. Jouw persoonsgegevens worden uiteraard beschermd volgens de geldende privacy wetgeving. Zo kunnen wij jou garanderen dat het veilig is om online therapie te volgen. Onze online psychologen zijn BIG geregistreerd en erkend GZ psycholoog. Je behandelaar is dus minstens even bekwaam als behandelaars die reguliere therapie geven. Onze psychologische zorg voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen. Daarnaast hebben onze online psychologen ook ervaring met het geven van therapie op locatie].

Wanneer is therapie via videobellen geschikt?

Online therapie kan bij veel verschillende psychische klachten helpen. Denk bijvoorbeeld aan: • Angst, Paniek, fobieën en dwang • Somberheid, rouw en depressie • Stress, overspannenheid en burn-out • Stress na ingrijpende levensgebeurtenissen en trauma (PTSS) • Onverklaarde lichamelijke klachten • Studie- en werkgerelateerde problemen • Levensfaseproblematiek • Stemmings- en gedragsproblemen bij dementie • ADHD en ADD • Eetbuistoornis Ook bij online therapie zal de online psycholoog inschatten welke behandelvorm past bij jouw klachten, behoeften en situatie. Met elkaar bepalen we hoe we jouw hulpvraag gaan invullen en hoe de online behandeling verder wordt ingericht. Dit is vergelijkbaar met een behandeling op locatie. Verreweg de meeste van de behandelingen en klachten zijn erg geschikt voor online therapie. Behandeling via beeldbellen is even effectief als een behandeling op locatie en wordt voor het grootste gedeelte op dezelfde manier ingevuld.

Wat is de vergoeding van online therapie?

Het merendeel van de online therapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel zijn hier een paar voorwaarden aan gebonden zoals: De online therapie wordt gegeven door een BIG-geregistreerd psycholoog. De Online Therapeut heeft met veel reguliere Nederlandse zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Betreft dit jouw zorgverzekeraar dan wordt de behandeling van de online psycholoog volledig vergoed (m.u.v. het eigen risico van de zorgverzekering). De verleende zorg komt in aanmerking voor vergoeding. De online therapie die wordt aangeboden moet wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden zijn. De therapie moet in de GGZ-richtlijnen beschreven staan als gebruikelijk voor de betreffende mentale klacht. De online psycholoog moet tijdens de therapie direct contact hebben met de cliënt. Hieronder wordt verstaan beeldbellen, e-mailen, bellen en chatten. Een therapievorm die volledig zonder contact met een psycholoog wordt gedaan, zoals bepaalde online zelfhulpmodules worden niet vergoed, tenzij het onderdeel is van een behandeling waarbij wel online gesprekken met een behandelaar plaatsvinden. De diagnose valt onder vergoede zorg. Dit geldt zowel in de klassieke spreekkamer als bij een online psycholoog. De zorgverzekering vergoed de meeste problemen, alleen enkele klachten, zoals aanpassingsstoornissen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Klik hier voor een volledig overzicht van de vergoedingen en tarieven.

In contact komen of advies vragen

Heb je psychologische hulp nodig en wil je weten of online therapie die kan bieden. Blijf dan niet met jouw klachten rondlopen en maak een afspraak voor online therapie. Bij ons kun je vertrouwen op: • Persoonlijk advies • Geen wachtlijst • Direct een afspraak • Vergoeding door de zorgverzekering bij verreweg de meeste klachten